Skip Navigation Links
Yönetim Kurulu Değerlendirme Yazısı

Değerli Ortaklarımız;

 

Yayla Şehir projesi olarak neredeyiz, nereye gidiyoruz, nereye gitmeliyiz sorusunun cevabını hep birlikte aramaya çalışalım.

 

6200 dönüm arazimizin 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylanmış olup son olarak da parselasyon planları Gölbaşı Belediyesinden çıkmış ve Ankara Büyük Şehir Belediyesine gönderilmiştir. Alt yapı ve üst yapı projeleri müşavir firma tarafından hazırlanmaktadır. Parselasyon planlarının onanması ile birlikte Üst Birliğimize tahmini yedibin  (7000) konut arsası, onbir (11) ticari alan arsası , üniversite alanı, akaryakıt istasyonu, özel hastane alanı vb… düşmektedir. Birliğimiz uhdesinde olan ve parselasyon planları ile parsel bazında tapuları alınmış bu projenin şu anki minimum değeri 700 - 800 milyon (yediyüz-sekizyüzmilyon) ¨  civarındadır. Arsaların ve proje kazanımları için birliğimizin harcamaları ise (borç dahil) 200 milyon (ikiyüzmilyon) ¨  civarındadır. Bu aşamada projemiz dört kat değer kazanmış durumdadır. Arazimizin Parsel planları çıktıktan sonra, kat karşılığı verilmesi halinde bu değer bir hayli yükselecektir.Şu anda her üye bir adet 1,2 villa arsasına, bir adet çok katlıdan 1,2 daire arsasına, tüm diğer kazanımların 1/2945'ine sahiptir. Bu proje bu haliyle kat karşılığı ne zaman verilerse verilsin kazandıran proje haline gelmiştir.

 

46 kooperatif üst birliğe 2012 Kasım ayı itibariyle 157 milyon (yüzelliyedimilyon) ¨ ödeme yapmıştır. Bu para ile 153 milyon (yüzelliüçmilyon)  ¨  arsaya, 30 milyon (otuzmilyon) ¨  müşavir firmaya ; imar – parselasyon projeleri, alt yapı projeleri, üst yapı projeleri, inşaat yapı ruhsatları vb. bedelleri olarak ödenmiştir.

 

Her üye kooperatifimize 2012 Aralık ayı dahil 65.100,00 (altmışbeşbinyüz) ¨  ödeme yaptı. Üst Birliğe 2012 Aralık ayı dahil 57.300,00 (elliyedibinüçyüz) ¨  ödeme yaptık. Kooperatifimizin havuzunda sekiz (8) hisse bulunmakta olup, bu hisseleri de ortaklarımız finansa etmektedirler.

 

Üst Birliğin bankalara borcu 43 milyon (kırküçmilyon) ¨, üyelerden alacağı 10 milyon (onmilyon) ¨, kasasında 6 milyon (altımilyon) ¨  olduğu hesabıyla, her üye üst birliğe 10.000,00 (onbin)  ¨  daha ödeme yapması halinde bu projenin tüm haklarına borçsuz ortak oluyoruz.

 

Kooperatif üyelerimiz aidatlarını muntazam olarak yatırmakta, bizde üst birliğimize zamanında aidatlarımızı ödemekteyiz. Üyelerimize bu hassasiyetleri nedeniyle teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

 

Gimat Dünyasında bir Ankamall gerçeği vardır. Çok cüzi paralarla olunan bu ortaklık, ortak olanlara servet kazandırmıştır. Yeri gelmişken bu projeyi sağlığı pahasına hayata geçiren ve kooperatifimizin büyümesinin hamisi Kemal CİRAV ' a sonsuz şükranlarımızı arz etmek vefa borcumuzdur.

 

Sık sık kazmayı ne zaman vururuz sorusu ile karşılaşmaktayız. Aslında bu soru, işi ne zaman kat karşılığında veriyorsunuz olmalıdır. Bu arsaya kazma vurulmaz ancak kat karşılığı ön görüşmeler yapılabilir. Zaten onlarca yerli ve yabancı firma ile iyi niyet görüşmeleri yapılıyor. Mali, teknik ve hukuki yeterliliğini ispat eden firmalar ile yapılan çalışmalar önce komisyonlarda, komisyonda uygun bulunması halinde ise üst birlik genel kuruluna değerlendirilecektir. Sezgimiz odur ki; Sinpaş Altın Oran projesinde satılan  villa konseptine yakın değerde villalara kat karşılığı sistemi ile sahip olacağız. Bu proje statik (durağan) düşüncelerle değil, stratejik düşünce ve kararlarla sonuca ulaşacaktır. Süre konusunu arz – talep döngüsü belirleyecektir.Kat karşılığı verilme işi 6-7 ay sonrada olur, 2-3 sene sonrada olur ama sonuç olarak büyük sürprizler olmaz ise bu proje kat karşılığı verilir. Projenin bir an evvel hayata geçmesi en büyük arzumuzdur. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

 

Açık, şeffaf, güvenilir, hesap verebilen bir yönetim olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gimat Anadolu, Özlem Konut Kooperatifler Birliğinde iki büyük kooperatiften biridir. Yaptığımız ilkeli çalışmalar ve ortaklarımızın desteği ile geldiğimiz yerden gurur duymaktayız. Çalışmalarımız ile çıtayı daha da ileriye taşımak için Gimat Anadolu yönetimi olarak üst birliğe gereken desteği vermekteyiz.

 

Saygıdeğer  ortaklarımız emanet Üst Birlikte ve Kooperatifimizde emin ellerdedir.  

 

Bir dünya şehri olacak YAYLAŞEHİR ' de komşu olabilmek dileğiyle yeni yılınızı kutlar, saygılar sunarız. 31.12.2012

 

 

Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                        Başkan
                                                                                              

 
Güncel Haberler
DUYURU.
Sayın üyemiz
25.06.2023 tarihinde yapılan genel kurulumuzda,bu yıl ana yollardan başlama temayülümüzü birlik yönetimine şifahi olarak ilettik.Birlik başkanı ellerindeki nakit para ile yollara başlayacaklarını söyledi.Yolların açılması ile arazimiz arsa mahiyeti arz edecek ve inşaat yapmak için uygun hale gelecektir.Ayrıca Mahkemenin imar planı iptalı üzerine,yeni plan yapılmış ve il ve ilçe belediyeleri meclislerinden geçerek,askı süreçlerini tamamlamıştır.Birkaç itiraz olmuş olup, süreç devam etmektedir.
Kongrede alınan kararlar;
1-Aidatlar 150₺ (yüzelli) olarak devam edecektir.
2-Huzur hakları artırılmayarak,aynı kalmıştır.
3-Gecikme cezası yüzde iki buçuk (%2,5)olmuştur.
Hisselerimizde gözle görülür bir yükseliş izlenmektedir.İnşaatların başlaması ile hisselerimiz rayiç değerlerine çıkacaktır.Bu vesile ile yönetim  kurulu adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.
İlyas Şirin
Yönetim kurulu başkanı

VEFAT İLANI

Dayım Abdullah Özgen hakka yürüdü ALLAH C.C.HU  rahmet eylesin. Ahmet Kaval  05334820007 Trabzon  MAÇKA'DA ORMAN ÜSTÜ MAH. Yarın öğlen namazına müteakip defnedilecektir.


2021 GENEL KURUL SONUÇ DUYURUSU

Genel Kurul Sonuç Bildirimi Görüntülemek İçin Tıklayınız.

 

 

 


DUYURU

BAŞKANIN MESAJI

ŞANTİYE BİNAMIZDA YAPILAN İSTİŞARE TOPLANTISINA GİMAT ANADOLU OLARAK İLYAS ŞİRİN,GÜVEN CİRAV VE NEVİN LA BİRLİKTE KATILIM SAĞLADIK.BU YIL YOLLARDAN BAŞLAMA NOKTASINDA DELEGASYON VE YÖNETİM İSTEKLİ GÖRÜNDÜ.BİZDE BU DİĞER KONULARDA DESTEK VERDİK.AYRICA BAŞKANIMIZ İLYAS ŞİRİN İKİ SEFER SÖZ ALARAK GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRMİŞTİR.

 


ZİYARET

Gölbaşı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK Ziyareti Hakkında

http://www.birligimiz.com.tr/golbasi-belediye-baskanimiz-sayin-ramazan-simsek-ziyareti-hakkinda-haberi-124.html

 


DUYURU

PROJENİN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN YAPILAN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARININ DEĞERLENDİRME SONUCUNUN ORTAKLARA DUYURUSU

EK-1

EK-2

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Bilgilendirme Toplantısı Görselleri

Bilgilendirme Toplantı Görsellerini İncelemek İçin Tıklayınız


Üyemizin Proje İle Görüşleri

Bir üye olarak kanaatleri mi paylaşmak isterim. Uzun zaman beklememize rağmen çözüm için ciddi bir araştırma ve arayış yapıldı. Bunu anlıyoruz. Ancak düne kadar kooperatiflere ait alanların kooperatiflere verilmesi ile kooperatif üyelerinin kendi alanlarını hobi bahçesi olarak da değerlendirebileceklerini, doğru çözümün bu olduğunu düşünüyordum.

Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayınız