Skip Navigation Links
Değerli Üyeler

Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulumuzun vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde Gölbaşı Yaylabağ Toplu Konut alanı altyapı ve üst yapı inşaatlarının anahtar teslimi Kat karşılığı yapım modeli üzerindeki çalışmaları aralıksız sürdürmektedir. Bu yoğunluk  Ocak ayında da artarak devam etmektedir.  Tüm yeterliliklerini sağlayan firmalardan biri ile üyelerimizin’ de,  en çok lehine olacak bir sözleşmeyi sizlere sunmak istiyoruz.

 

 

Görüşülmekte olan firmalar yerli, yabancı Konsorsiyum olmakla beraber yapımcı firmaların yerli marka firmalar  olması amaçlanmaktadır. Yabancı firmaların ağırlığı finans çözümü noktasındadır. Projemiz yurt içi ve yurt dışı Uluslararası düzeyde ilgi görmekte ve  adeta çözüm için yarışılan bir proje konumuna gelmiştir.

 

 

Kat karşılığı çözüm görüşmelerinin ana teması en az  katkı payı ile  maliyet değeri yaklaşık 500-600.000,00TL civarındaki Villayı üyelerimize kazandırmaktır.

 

Üyelerimizi zorlayan bir katkı payı ile çözüme gidilmesi Kooperatiflerimiz Yönetim Kurullarını ve Komisyonlarımızın arzu etmediği bir sonuçtur.  Bu nedenle mevcut çalışmalarla en az üye katkısıyla sonuca varılmaya çalışılmaktadır.

 

Kat karşılığı çalışmalar devam ederken çeşitli alternatif çalışmalarda yapılmaktadır. Bu çalışmalar ön çalışma olup, Yönetim Kurullarında görüşülerek, gerekirse Genel Kurullara taşınacaktır. Kredi çalışmaları, hasılat paylaşımı gibi faaliyetler bu fasıldan yapılan ön çalışmalardır.

 

Genel Kurul kararıyla oluşturulan;

a)     Mali-İdari işler Komisyonu (7 Kooperatif temsilcisi),

b)     Teknik İşler Komisyonu (7 Kooperatif temsilcisi) İle  yapılan komisyon toplantılarında, Birliğin devam eden   çalışmalarıyla     fikir alışverişinde bulunulması,  çalışmaları daha verimli hale getirmektedir.

 Buradan da, anlaşılacağı üzere 2015 yılında    Sahaya girilme hedefi en büyük gayemizdir.

 

Bu çalışmalara paralel, Gölbaşı Yaylabağ toplu konut alanımıza  ait altyapı projeleri ASKİ Genel Müdürlüğü nezdinde onaylanmaktadır. Birliğimizin vereceği Altyapı katılım payı bedeli  ile ilgili  İmar plan notlarına dayandırılarak, altyapı katılım payı ödenmeyecektir.  ASKİ  tarafından  istenilen taahhütnameler tanzim edilerek ilgili birimlerine  sunulmuştur. Böylece Birliğimiz tarafından yapılacak altyapılarla ilgili herhangi bir katılım bedeli ödenmeyecektir. Buda toplamda mali açıdan  önemli bir  kazanımdır.

 

Projemizi  Yüklenicilere daha iyi tanıtabilmek için, 1/1000 ölçekli  maket çalışmamıza  start verilmiştir. 2-3 ay sonra şantiye Binamızdaki maket alanında, maketimizi görme imkanımız olacaktır.

 

Projemize ait detaylı bir Pazar araştırması ve fizibilite raporu CBRE firmasına yaptırılmaktadır. Böylece Ulusal ve Uluslararası Yüklenicilerin  önüne dünya da, kabul görmüş firmanın raporları konacaktır.

 

          Üyelerimizin, bilgisine önemle duyurulur.

                       

                                                                                                          Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                                      Başkan

                                                                                                                Osman KURUT                   

 
Güncel Haberler
DUYURU.
Sayın üyemiz
25.06.2023 tarihinde yapılan genel kurulumuzda,bu yıl ana yollardan başlama temayülümüzü birlik yönetimine şifahi olarak ilettik.Birlik başkanı ellerindeki nakit para ile yollara başlayacaklarını söyledi.Yolların açılması ile arazimiz arsa mahiyeti arz edecek ve inşaat yapmak için uygun hale gelecektir.Ayrıca Mahkemenin imar planı iptalı üzerine,yeni plan yapılmış ve il ve ilçe belediyeleri meclislerinden geçerek,askı süreçlerini tamamlamıştır.Birkaç itiraz olmuş olup, süreç devam etmektedir.
Kongrede alınan kararlar;
1-Aidatlar 150₺ (yüzelli) olarak devam edecektir.
2-Huzur hakları artırılmayarak,aynı kalmıştır.
3-Gecikme cezası yüzde iki buçuk (%2,5)olmuştur.
Hisselerimizde gözle görülür bir yükseliş izlenmektedir.İnşaatların başlaması ile hisselerimiz rayiç değerlerine çıkacaktır.Bu vesile ile yönetim  kurulu adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.
İlyas Şirin
Yönetim kurulu başkanı

VEFAT İLANI

Dayım Abdullah Özgen hakka yürüdü ALLAH C.C.HU  rahmet eylesin. Ahmet Kaval  05334820007 Trabzon  MAÇKA'DA ORMAN ÜSTÜ MAH. Yarın öğlen namazına müteakip defnedilecektir.


2021 GENEL KURUL SONUÇ DUYURUSU

Genel Kurul Sonuç Bildirimi Görüntülemek İçin Tıklayınız.

 

 

 


DUYURU

BAŞKANIN MESAJI

ŞANTİYE BİNAMIZDA YAPILAN İSTİŞARE TOPLANTISINA GİMAT ANADOLU OLARAK İLYAS ŞİRİN,GÜVEN CİRAV VE NEVİN LA BİRLİKTE KATILIM SAĞLADIK.BU YIL YOLLARDAN BAŞLAMA NOKTASINDA DELEGASYON VE YÖNETİM İSTEKLİ GÖRÜNDÜ.BİZDE BU DİĞER KONULARDA DESTEK VERDİK.AYRICA BAŞKANIMIZ İLYAS ŞİRİN İKİ SEFER SÖZ ALARAK GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRMİŞTİR.

 


ZİYARET

Gölbaşı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK Ziyareti Hakkında

http://www.birligimiz.com.tr/golbasi-belediye-baskanimiz-sayin-ramazan-simsek-ziyareti-hakkinda-haberi-124.html

 


DUYURU

PROJENİN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN YAPILAN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARININ DEĞERLENDİRME SONUCUNUN ORTAKLARA DUYURUSU

EK-1

EK-2

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Bilgilendirme Toplantısı Görselleri

Bilgilendirme Toplantı Görsellerini İncelemek İçin Tıklayınız


Üyemizin Proje İle Görüşleri

Bir üye olarak kanaatleri mi paylaşmak isterim. Uzun zaman beklememize rağmen çözüm için ciddi bir araştırma ve arayış yapıldı. Bunu anlıyoruz. Ancak düne kadar kooperatiflere ait alanların kooperatiflere verilmesi ile kooperatif üyelerinin kendi alanlarını hobi bahçesi olarak da değerlendirebileceklerini, doğru çözümün bu olduğunu düşünüyordum.

Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayınız